Licence to operate (Marko Leppänen)

Vuosi vaihtuu ja tuntuu vähän erilaiselta kuin normaalisti. Tämä vuodenvaihde on merkityksellinen meille siksi, että Meklaripajan ensimmäinen vähän venytetty tilikausi päättyy ja on eräänlainen tilinteon paikka siitä, saimmeko me toteutettua haluamiamme asioita ja lunastimmeko paikkamme markkinassa.

Useimmiten esitetty kysymys meille uusille yrittäjille on ollut, miten on mennyt ja mikä on ollut parasta? Blogin otsikko on valittu juuri sen tärkeimmän ja palkitsevimman asian takia. Kun sinulla on osaamista ja kokemusta sekä vahva näkemys siitä, mikä asiakkaalle on parasta ja sen jälkeen sinulla täysi vapaus toteuttaa se juuri niin kuin haluat, -ai että-, se on yrittäjyydessä parasta. Vapaus, ehkä yksi suurimmista voimavaroista innostukselle, luovuudelle ja uuden synnyttämiselle. Ennen aloittamistamme se tuntui isolta vastuulta, nyt se tuntuu erityisesti mahdollisuuksilta ja onnistumisten alustalta.

Ensimmäisen tilikautemme liikevaihto tullee olemaan puolen miljoonan euron tuntumassa. Olemme siihen erittäin tyytyväisiä, kuin myös asiakaskantamme kappalemääräiseen kasvuun. Numeroiden lisäksi meitä palkitsee erityisesti se, että luomamme palvelukonsepti toimii, on kiinnostava ja tuottaa väistämättä arvoa asiakkaillemme sekä herättää kiinnostusta kumppanina. On ollut myös suorastaan pysäyttävää kokea millaista tukea ja tsemppiä olemme matkan varrella saaneet. Yrittäjäkollegoiden mielipiteet ja näkemykset ovat olleet meille tärkeitä matkan varrella. Kaikesta tästä me haluamme antaa vielä takaisin.

Meille on alusta alkaen ollut tärkeää, että toimimme omalla tunnistettavalla tavallamme ja kehitämme väsymättä arvon tuottamisen ratkaisuja yrityksille. Kaikessa me emme halua olla mukana, ne ovat meille laatuun, arvoihin ja resursseihin liittyviä valintoja. Koemme tärkeiksi kumppanuudet, joissa yhdessä voimme verkostomaisesti toimien olla enemmän. Meklaripajan lakiapu asiakkaillemme ja työterveyden optimointipalvelut näistä parhaina esimerkkeinä, jotka saimme käyntiin ensimmäisenä tilikautena hyvien kumppanien kanssa. Olemme olleet lukuisissa yrittäjien tapahtumissa mukana yhteistyökumppanina, niin paikallisten kuin valtakunnallistenkin järjestöjen kanssa tuottamassa tapahtumia ja valmennuksia sekä puhekeikkoja.

Tiimimme työntekijöiden suhteen me olemme halunneet tehdä monta asiaa toisin pohjautuen oman uramme oppeihin. Ehkä keskeisin asia on valtuuksien antaminen. Työssään menestyvällä ihmisellä pitää olla vastuiden ja tavoitteiden lisäksi valtuuksia päättää ja toimia laajasti itse. Kokemuksemme mukaan tämä lisää työssä viihtymistä, omaan työhön vaikuttamisen mahdollisuuksia ja onnistumisten määriä sekä lopulta myös asiakastyytyväisyyttä. Ihmiset toimivat kyllä perin fiksusti myös ilman 50- sivuista sääntökirjaa tai jatkuvaa luvan pyytämistä. Sirpa ja Maarit ovat olleet odotetusti luottamuksen arvoisia ja toimineet yrittäjämäisesti.

Yhteenvetona, olemme ylpeitä tarinastamme ja jokaisesta teistä, jotka siinä olette mukana olleet asiakkainamme, kumppaneinamme ja työntekijöinämme. Ensimmäinen tilikausi on vahvistus siitä, että Meklaripaja on tullut markkinaan jäädäkseen ja että pitkän ajan tavoitteillemme on olemassa hyvä pohja. Pitämällä fokuksemme asiakkaissamme ja heidän palvelussaan, saavutimme ensimmäiset tavoitteemme suunniteltua nopeammin. Suunnitelmissamme on paljon uutta ja osa niistä ehtii näkemään päivänvalon jo ensi vuonna 2023. Kehitämme ahkerasti palvelujamme, mutta emme koskaan tule tinkimään laadusta ja proaktiivisesta meklarin tuottamasta nopeasta palvelusta vakuutusten ja vahinkojen hoidon osalta.

Ensi vuonnakin, jotain muuta kuin vanhalla tavalla.

Kiitos kuluneesta vuodesta, toivotamme kaikille menestystä ja onnistumisia uudelle vuodelle 2023.